April 2018  | Water- en modderoverlast in de Klein-Tegelrijstraat

                       (Nieuwerkerken) aangepakt.


Tijdens periodes met langdurige neerslag én tijdens felle onweders, komt heel wat water van

de hoger gelegen plantages richting woningen in de Klein Tegelrijstraat gestroomd. Om te vermijden dat deze water- en modderstromen nog overlast veroorzaken werden een aantal erosiewerken uitgevoerd.

.   

Juli 2018  | Klimaatplannen: van denken naar doen.

                     Gingelom: Erosiebestrijding en waterbeheersing


Deze publicatie vormt een handleiding voor gemeenten die nog meer willen doen voor het klimaat, met zeer diverse voorbeelden van efficiënte projecten en maatregelen.

.   

Juli 2018  | Naar droge voeten in Zepperen ?

                      

Wie in Zepperen woont begrijpt dat er ingrijpende maatregelen nodig zijn om de wateroverlast te beperken. Zowel grote als kleine ingrepen dragen bij tot het verminderen van de wateroverlast. Zo zal iedereen in zijn eigen omgeving en in zijn eigen handelen rekening moeten houden met dat hemelse water. Het stadsbestuur wil samen met de inwoners de strijd aanbinden tegen de wateroverlast en nadenken over de verdere aanpak ervan. Op  dinsdag 17 juli 2018 werd een informatieoverleg georganiseerd door het stadsbestuur van Sint-Truiden.

.   

Juli 2018  | Nieuwe erosiebuffers in Mielen (Gingelom) bewijzen hun nut.

                      

De eind vorig jaar aangelegde nieuwe Bufferbekkens in Mielen hebben tijdens de hevige regenbuien van 1 juni 2018 hun nut bewezen. Voor in het hoger gelegen stroomgebied van de Borlostraat waren de bufferbekkens goed gevuld.  

.   

Juli 2018  | Wat doet land-en-water.be voor u ?

                      

land-en-water.be was aanwezig op de ‘Big Jump’ in de bronvijver van het Speelhof te Sint-Truiden.